- Köp biljett till Göteborg >>

                             

                                                                            

                                        Våren 2018
                          6 April Borås - Sagateatern
                                                       7 April Uddevalla - Östraboteatern
                        13 April Trelleborg - Parken - Kultur & Konferenscenter
                        14 April Malmö Nöjesteatern
                        18 April Linköping - Sagateatern
                        20 April Ronneby - Folkteatern
                        27 April Göteborg Draken
                        28 April Karlskrona - Sparresalen
                          5 Maj Västervik - Västervik Teaterkonferens
                        11 Maj Karlshamn - Lokstallarna
                        26 Maj Hudiksvalls Teatern 

Thorsten Flinck är tillbaka med sin berömda gestaltning av Hjalmar Söderbergs klassiker Doktor Glas, för ett fåtal exklusiva föreställningar. Det är nu det gäller att säkra din biljett! 

Kanske behövs Doktor Glas nu mer än någonsin. Vilka blir konsekvenserna av att inte känna sig älskad? När du står utanför, kanske känner man för att begå en riktig handling.
Denne roman av Hjalmar Söderberg är en enaktare som för oss tillbaka till sekelskiftet, så tidigt som 1905. På den tiden uppfattades historien som mycket provocerande av samtida läsare. Idag har den blivit en klassiker och berör på ett sätt som få andra verk.

Få litterära mästerverk lyckas fånga komplexitet så som Söderbergs Doktor Glas och få skådespelare klarar av att blåsa liv i berättelsen så som Thorsten Flinck.


Följ med den deprimerade Doktor Glas, den avskyvärda pastorn och hans desperata olyckliga fru. Trots en föreställning med många känslor och tankar kring liv och död, förakt, ensamhet och komplicerad kärlek, så lyckas Thorsten att fånga publikens skratt i rätt lägen och nu är det Din tur att förtrollas.
Vad som gör Thorsten Flinck extra unik är att han ensam på scenen spelar alla karaktärerna och samtidigt fängslar publiken. Han har en scennärvaro som få och är minst sagt unik i sitt slag.

 
 
  • Obegripligt begåvat. En tankeväckande, underhållande och alltigenom helgjuten enmansföreställning / Norrländska socialdemokraten
 
  • Den sorten av scenisk närvaro vi i den fulltaliga publiken bjuds på denna afton är på den nivå som 90% av den svenska skådespelare och artisteliten bara kan drömma om / Gefle Dagblad
  • Flinck befäster ytterligare en av dessa myter kring hans person, nämligen en av vårt lands absolut främsta skådespelare / NT
  • Glasklar succé för Doktor Flinck. Skimrande av sorgsen ensamhet, humor och dråplig karikatyr. Flincks tolkning av Dr Glas är lysande / NT


 
                
 
                
                            Boka din biljett nu:
                             www.kulturbiljetter.se
                             •